Välkommen Enstar AB

Gå direkt till innehåll...

juni 28, 2021

Brf Hammarby Strand investerar i nytt geoenergisystem – besparing 50%


Brf Hammarby Strand har tecknat avtal med Enstar AB gällande en Energientreprenad. Projektet innefattar ett nytt geoenergisystem för byggnadens värmesystem. Geoenergilagret består av 20st 400m djupa energibrunnar. Projektet beräknas att starta juni 2021 och avslutas april 2022.

” Brf Hammarby Strand är en driven förening som engagerar sig i arbetet mot en hållbar framtid. Det känns verkligen kul att vi nu tillsammans utvecklar och installerar detta energisystem så föreningen kan nyttja lokal förnybar energi, säger Anders Nykvist, Kundansvarig, Enstar AB”

Brf Hammarby Strand är beläget vid vattnet i Hammarby Sjöstad och består av 216 bostadsrätter, de 2 fastigheterna stod färdiga 1998. Marken som brf Hammarby Strand står på är den första strandlinjen till Hammarby sjö och på innergården har de valt att markera strandlinjen med kullerstenar, brygga samt en staty av en tidstypisk tvätterska.

Energisystemets installerade nominella effekt uppgår till 528kW. Det nya geoenergisystemet beräknas reducera det totala behovet av köpt energi för värme och varmvatten med ca 50%. Total besparing av köpt energi uppgår till ca 701MWh per år.